לאחרונה, במהלך שיטוט אקראי ברשת, נתקלתי בידיעה על ניסוי קליני חדש באוניברסיטת אילינוי בשיקגו, הבוחן את השפעתו של שורש ליקוריץ' על סרטן הערמונית. כמי שתמיד התעניין ברפואה טבעית, המידע הזה תפס את תשומת ליבי.
מסתבר שהחוקרים בודקים אם גליציריזין, הרכיב הפעיל בשורש הליקוריץ', יכול להשפיע על התקדמות סרטן הערמונית אצל מטופלים הממתינים לניתוח. חשבתי לעצמי, כמה מרתק לראות את הגשר שנבנה בין רפואה מסורתית למדע מודרני.
נזכרתי בשיחה שהייתה לי עם חבר, שסיפר על קרוב משפחה שאובחן לאחרונה עם סרטן הערמונית. הוא תהה לגבי טיפולים אלטרנטיביים ותוספי תזונה שיכולים לסייע. מצד שני, תמיד יש את החשש מהבלתי נודע – האם זה באמת יעזור? האם יש סיכונים נסתרים?
הניסוי הזה, כך נראה, נועד לענות על שאלות כאלה בדיוק. החוקרים מתמקדים במיוחד בגיוס גברים אפרו-אמריקאים, שסובלים משיעורי תמותה גבוהים יותר מהמחלה, אך לעיתים קרובות אינם מיוצגים מספיק בניסויים קליניים. פשוט ככה, המדע מנסה לתקן עוולות היסטוריות ולהיות כוללני יותר.
אני תוהה, האם בעתיד נראה יותר ויותר שילובים כאלה בין רפואה טבעית לקונבנציונלית? האם שורש ליקוריץ', שהכרנו בעיקר כממתק או כתרופה סבתא, יהפוך לחלק מהטיפול הסטנדרטי בסרטן? רק הזמן יגיד.
בינתיים, אני מוצא את עצמי מעריך את הסקרנות האנושית, את הנכונות לנסות, לטעות, ללמוד ולהתקדם. כי בעצם, זה מה שמניע אותנו קדימה, נכון?